Afhankelijk van de klachten die je hebt, worden bij massagetherapie een of meer van de onderstaande behandelvormen toegepast:

Alle klachten krijgen de aandacht die ze verdienen. De interactie tussen lichaam en geest staat in elk consult centraal.

Klassieke massage

Bij pijn in spieren en gewrichten kan klassieke massage uitkomst bieden. Deze behandelvorm kenmerkt zich door een intense massage om het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning in spieren en gewrichten weer in balans te brengen. De strijkingen en knedingen richting het hart stimuleren je bloedcirculatie en stofwisseling.

Deze massage wordt ingezet bij klachten aan rug, arm, nek en schouder, reuma, bij verhoogde spierspanning en klachten als hoofdpijn en migraine die daar uit voortvloeien.

Haptische massage

Veel mensen staan nauwelijks meer in contact met wat ze voelen. Als het denken onze belevingswereld overheerst, is deze behandelvorm een uitnodiging voor ieder mens om meer te voelen dan te denken en meer te beleven dan te bedenken.

Het zijn de soepele en vloeiende bewegingen die deze massagevorm kenmerken waarin ook onze ademhaling centraal staat. Haptische massage nodigt uit tot introspectie. Het leert ons luisteren naar de taal van ons lichaam als drager van gevoelens.

Deze behandelvorm wordt ingezet bij klachten door stress, depressie, piekeren, ADHD, slaapproblemen. Zo ga je klachten op een natuurlijke manier te lijf.

Bindweefselmassage

Met deze behandelmethode wordt het zelfhelend vermogen van een mens aangesproken. Met bepaalde vingertechnieken wordt de weefselcirculatie gestimuleerd met een positieve invloed op lichaamsfuncties, lichaamsdelen en onderliggende organen.

De toegepaste bindweefselmassage is een reflexzonetherapie. Een reflexzone is een gedeelte van de huid behorend bij de onderliggende organen en structuren. De indeling is te herleiden naar de vertakkingsstructuur van de ruggenmergzenuwen in het lichaam.

Indicaties van verstoringen zijn overgevoeligheid, verhoogde gevoeligheid voor pijn, hoge of lage huidtemperatuur, verklevingen of verminderde verschuifbaarheid van de huid.

Triggerpointtherapie

Pijnklachten in spieren en gewrichten kunnen het gevolg zijn van triggerpoints die aanvoelen als knoopjes of pijnlijke verhardingen. Door diepe weefselmassage kunnen triggerpoints gelokaliseerd en vervolgens behandeld worden. Hierdoor worden de afvalstoffen verspreid, neemt de doorbloeding weer toe en heeft dit een normaliserende werking op de spierspanning.

Triggerpoints ontstaan door belemmering van de aanvoer van zuurstof en de afvoer van afvalstoffen en zijn herkenbaar als lokale pijnpunten. De belemmering ontstaat door langdurig verhoogde spierspanning wat ernstige problemen in de weefselcirculatie veroorzaakt. Triggerpoints hebben ook invloed op hun directe omgeving doordat ook omliggende zenuwbanen worden beïnvloed.

Triggerpoints spelen een rol bij klachten als hoofdpijn, migraine, rugpijn, RSI, oorsuizen, schouderklachten, stijve spieren, kramp, krachtvermindering, gewrichtspijn en tintelingen.

Voetreflexzonemassage

Onze voeten zijn de basis voor onze lichaamshouding en belangrijk voor hoe we in het leven staan. De reflexzones in je voeten zijn een afspiegeling wat zich in je lichaam afspeelt.

Bij deze behandelmethode worden de reflexzones op de voeten gemasseerd die corresponderen met lichaamsdelen en organen.

De gevoeligheid van deze zones is een indicatie van een mogelijke klacht in het overeenkomstige gebied van het lichaam. Door behandeling van de gevoelige zones wordt het overeenkomstige gebied van het lichaam positief beïnvloed. De voetreflexzonemassage heeft invloed op de mens in zijn totaliteit.

Holistic Pulsing – de kracht van zachtheid

Met Holistic pulsing kan je weer in je eigen kracht komen. We leren voelen waar we in- vast- of tegenhouden door dit in ons lijf bewuster te ervaren. Zonder te forceren wordt het lijf met pulsen, mobilisaties, tracties en stretchingen gestimuleerd om weer in de natuurlijke staat te komen. Deze behandeling kenmerkt zich door ritmische schudbewegingen waarmee het water, waar ons lijf voor 70-80% uit bestaat, weer in stroming wordt gebracht.

De behandeling wordt over de kleding heen gegeven, is bijzonder door zijn eenvoud en kan worden ingezet bij vele klachten ongeacht gezondheidstoestand en leeftijd.

Focussen

Als je jezelf beter wil leren kennen en je barrières en je mogelijkheden wilt verkennen, is focussen de manier om je verder te helpen.

Met focussen word je begeleid om ruimte te maken om te voelen wat je voelt, te luisteren naar de signalen van je lijf en je bewust te worden van je gedachten. Je innerlijk wordt tastbaar gemaakt. Zo wordt duidelijker wat maakt dat een gevoel of gedachte aanwezig is.

Deze behandelmethode helpt je je eigen weg te vinden en steeds meer te worden wie je werkelijk bent door liefdevol en zonder oordeel te kunnen waarnemen. Neem voor jezelf ruimte in om gevoelens en gedachten uit te kunnen uitspreken, die mogelijk nooit eerder gevoeld of uitgesproken zijn.

Focussen als methode om in te gaan op wat er speelt, is ontwikkeld door Eugene Gendlin, Amerikaans hoogleraar in de psychologie en filosofie.

Mindfulness

Mindfulness is ingevlochten in alle behandelingen die in mijn praktijk worden gegeven. Ze nodigen uit om in het moment te voelen wat er is, aandachtig, opmerkzaam en zonder oordeel te kunnen zijn met dat wat er is.